VALLEI BUSINESS NUMMER 2 MEI 2017

Regeltechniek Nederland

‘Steeds vaker vanaf het voortraject betrokken bij een ontwerp’

Ondernemers en bedrijven die kiezen voor een optimale en duurzame klimaatinstallatie in hun pand, kunnen bij Regeltechniek Nederland terecht voor maatwerk. Het bedrijf in Veenendaal is gespecialiseerd in meet- en regeltechniek. Door ontwerp, advies en installatie ontstaat een uitgebalanceerd klimaat, waar medewerkers kunnen excelleren in een gezonde, comfortabele en energiezuinige omgeving. 

Bij gebouwgebonden installaties wordt Regeltechniek Nederland steeds vaker vanaf het voortraject betrokken bij een ontwerp. Volgens directeur/eigenaar Frans Wolffenbuttel levert dat voor alle betrokken partijen voordeel op. “Dan kun je echt maatwerk leveren bij technische installaties. Gelukkig zijn zowel opdrachtgevers als architecten en planners er steeds meer van doordrongen dat meet- en regeltechniek een essentieel onderdeel is van een gebouw. Het geeft ons bovendien de gelegenheid om alles zo optimaal en duurzaam mogelijk te integreren in een projectontwerp, tegen aantrekkelijke kosten.” Wolffenbuttel heeft meer dan dertig jaar ervaring in het vakgebied. “Wij nemen graag de totale projectrealisatie uit handen. Ontwerp, advies, installatie en service en onderhoud vereist gespecialiseerde kennis en ervaring. Onze opdrachtgevers zitten verspreid over heel Nederland; incidenteel zijn we ook in België actief.”Regeltechniek Nederland werkt zowel voor het MKB als voor grote bedrijven en kantoren en zwembaden. 

Investeren in duurzaamheid loont

Nu de economie weer een opwaartse lijn vertoont, wordt door het bedrijfsleven weer volop geïnvesteerd in duurzame, technische klimaatinstallaties. “Geavanceerde meet- en regeltechniek draagt bij aan het verminderen van CO2 uitstoot. Verbetering van het milieu begint op de werkplek. Bovendien zorgt een energiezuinige werkomgeving vooreen forse kostenbesparing op de lange termijn.” De klimaatspecialist uit Veenendaal verzorgt de gehele projectrealisatie van gebouwen, maar speelt ook geregeld een belangrijke rol bij advisering in het voortraject. “Voor apparatuuradvies, ondersteuning bij montage en installatie en trouble shooting doen installateurs en technische diensten een beroep op onze know how. Ook door goed onderhoud kan veel geld bespaard worden. Dat wordt vaak vergeten bij de budgettering, maar het opnieuw afstellen en meten van installaties, koelmachines en waterpomp scheelt vaak aanzienlijk in de kosten.”

Betere prestaties door gezonde luchtkwaliteit

Hoe meer mensen in een kantoor- of vergaderruimte aanwezig zijn, hoe meer verse lucht nodig is, geeft Wolffenbuttel als voorbeeld van gezonde luchtkwaliteit. “Als het binnenmilieu aan alle kwaliteitseisen voldoet, stijgt de productiviteit en daalt het ziekteverzuim. De luchtkwaliteit speelt hierbij een belangrijke rol. Maar bij renovatie of uitbreiding wordt hier vaak onvoldoende naar gekeken, omdat meestal de kennis hierover ontbreekt. Zonde, want bij de huidige units die warmte terugwinnen leidt het instellen van extra ventilatie geen kosten voor verwarming of koeling met zich mee. Met de huidige techniek is het bovendien mogelijk een ventilatiesysteem zo te regelen dat het rekening houdt met het aantal aanwezigen in en ruimte. Bedrijven die de luchtkwaliteit van hun kantoor- en vergaderruimten willen laten meten en/of opnieuw laten afstellen, kunnen bij het Duurzaam Adviescentrum van Regeltechniek Nederland terecht. “Het is slechts één van de vele mogelijkheden die optimale klimaatinstallatie biedt”, aldus Wolffenbuttel. “Wij dragen met onze specialistische kennis graag bij aan een optimaal milieu, zowel buiten als binnen.”

Regeltechniek Nederland
Bobinestraat 7-10
3903 KE Veenendaal
T: 0318-552191
M: info@dacw.nl
I: www.regeltechniek-nederland.nl

 

 Download hier de pdf

  BEZOEKADRES
  Regeltechniek Nederland
  Alleen op afspraak
  Veenendaal
  0318 - 55 21 91
  info@dacw.nl

Volg ons

twittergroen facebookgroen linkedingroen

Tweets

RT @TVVL_: TVVL Techniekdag - Matchmaking Kennisontwikkeling in volle gang. 4 projecten staan in de startblokken, maar wachten nog op extra…

by Frans Wolffenbuttel

Project Scholen

  • DeStartbaan
  • DeLijster
  • DeUitkijck
  • Gymnasiumnovum
  • sgravendreefcollege
  • Duurmeting luchtkwaliteit en temperatuur loggen. analyse en rapportage
  • Duurmeting luchtkwaliteit en temperatuur loggen. analyse en rapportage
  • Duurmeting luchtkwaliteit en temperatuur loggen. analyse en rapportage
  • Energiebesparingsonderzoek
  • Energiebesparingsonderzoek