De positieve effecten van planten op de werkplek

Nieuwe onderzoeksresultaten van TNO Kwaliteit van Leven geven meer inzicht in de positieve effecten van planten op de werkplek.
Het feit dat iedereen die zit op een computer langer dan vier uur werkt productiever en duidelijk met meer plezier met planten in de omgeving is enige tijd bekend.
'Zelfs een grote plant per twee werknemers of een grote plant per 12 m² zorgt voor een gunstig effect!' zegt John Klein Hesselink, senior onderzoeker bij TNO.

Minder vermoeid en minder gestrest

Van planten op de werkplek is vooral gunstig voor de vermoeide werknemers en mensen met gezondheidsproblemen. De positieve effecten van planten op de gezondheid en het welzijn van de werknemers zijn voornamelijk te wijten aan de herstellende potentiële dat planten bieden. Planten in een werkomgeving opnieuw het gevoel van de natuurlijke omgeving waarin de mens geëvolueerd, dat is waarom mensen het meest thuis voelen in een groene omgeving. Omdat planten een positief effect hebben op het psychisch welzijn, mensen herstellen sneller van vermoeidheid en stress.

Productiviteit

In de studie, fulltime werknemers, in het bijzonder, merkte een verlaging van hun griepachtige symptomen en voelde zich beter in staat om te werken met de installatie van de planten, waaruit blijkt dat de periode waarin mensen planten hebben binnen hun bereik van visie is een belangrijke factor. Ook werd geconstateerd dat werknemers productiever zijn wanneer ze kunnen groene planten zien wanneer zij naar boven kijken.

Aanbeveling

Gebaseerd op dit onderzoek, TNO beveelt aan om een grote plant per twee werknemers of een grote plant per 12 m² kantoorruimte. Het is ook belangrijk om gelijkmatig te verdelen de planten in de gehele organisatie, zodat alle medewerkers van hen kunnen profiteren als dit te doen vermindert gezondheidsproblemen en klachten van vermoeidheid, met name onder werknemers die vermoeid en lijden aan stress.

Deze studie werd in opdracht van het Nederlandse Productschap Tuinbouw en uitgevoerd door TNO in samenwerking met de interieurbeplanting afdeling van de VGH (Vereniging van hoveniers en Plant Care Specialisten).

Bron: TNO

  BEZOEKADRES
  Regeltechniek Nederland
  Alleen op afspraak
  Veenendaal
  0318 - 55 21 91
  info@dacw.nl

Volg ons

twittergroen facebookgroen linkedingroen

Project Scholen

  • DeStartbaan
  • DeLijster
  • DeUitkijck
  • Gymnasiumnovum
  • sgravendreefcollege
  • Duurmeting luchtkwaliteit en temperatuur loggen. analyse en rapportage
  • Duurmeting luchtkwaliteit en temperatuur loggen. analyse en rapportage
  • Duurmeting luchtkwaliteit en temperatuur loggen. analyse en rapportage
  • Energiebesparingsonderzoek
  • Energiebesparingsonderzoek