"Wil je een project op tijd opleveren en binnen de begroting blijven, dan is goede samenwerking een must." Dat zegt Frans Wolffenbuttel van Regeltechniek Nederland, specialist in meet- en regeltechniek voor installateurs, adviesbureaus en eindgebruikers.

Als expert op het gebied van meet- en regeltechniek weet Wolffenbuttel de verschillende systemen van verwarming, verlichting, koeling en ventilatie efficiënt en energiezuinig aan elkaar te knopen. Sinds 1986 loopt de adviseur al rond in de installatietechniek. En het verveelt nog steeds niet. “Iedere dag is anders. Elk project is anders. Ik kom op plekken waar nog nooit iemand is geweest. En wanneer ik zie dat een gebouw gaat leven door een slimme koppeling tussen functies en installatie, ben ik een tevreden mens.”

Wolffenbuttel ziet zichzelf niet als de traditionele adviseur met de wijsheid in pacht. “Juist voor een goed werkende installatie die verwarming, ventilatie en airconditioning combineert, zijn een soepele communicatie en samenwerking van levensbelang.” Momenteel is Wolffenbuttel druk met ondermeer de calculaties voor warmte- en koudeopslag van een groot winkelcentrum. Daarnaast heeft hij onlangs een meet- en regelbestek geschreven voor een energieleverancier en is hij betrokken bij een werkomschrijving voor een green datacentrum in een groot publiekgebouwencomplex. “Het is de bedoeling de warmte die vrij komt van de servers in het datacentrum, optimaal te benutten voor de verwarming van het gebouwencomplex”, legt Wolffenbuttel uit. “Een complexe puzzel omdat alles met elkaar verbonden is."

Binnenklimaat op kantoor

Voor bedrijven die het belang van een goede klimaatbeheersing inzien, kan Regeltechniek Nederland schakelen tussen het bedrijf en de installateur zodat op een zo energiezuinige en slimme manier aan de klimaatwensen van werknemers kan worden voldaan. "Uit onderzoek weten we inmiddels dat het binnenklimaat van een bedrijfspand veel invloed heeft op de prestaties van medewerkers", vertelt Wolffenbuttel. "Een hoog ziekteverzuim kan het gevolg zijn van kantoorruimtes die bijvoorbeeld te droog en te warm zijn. Je ziet ook vaak dat bedrijfspanden die leeg staan, oudere panden zijn met geen of een slechte klimaatbeheersing systeem."

Hogere arbeidsproductiviteit

Het mooie van een investering in een goed binnenklimaat met Regeltechniek Nederland, is dat het hand in hand kan gaan met energiebesparing. Bijvoorbeeld door het stapsgewijs invoeren van ledverlichting, de introductie van systemen die de lichtintensiteit kunnen regelen. "Of", gaat Wolffebuttel verder, "de invoering van een toegangscontrolesysteem. Een koppeling met het verwarmingsysteem zorgt ervoor dat er niet gestookt wordt in ruimtes waar niemand aanwezig is." Het eindresultaat? Een beter binnenklimaat zorgt voor medewerkers die lekkerder in hun vel zitten. En, welk bedrijf wil er geen hogere arbeidsproductiviteit dankzij een lagere energierekening?

  BEZOEKADRES
  Regeltechniek Nederland
  Alleen op afspraak
  Veenendaal
  0318 - 55 21 91
  info@dacw.nl

Volg ons

twittergroen facebookgroen linkedingroen

Tweets

RT @TVVL_: TVVL Techniekdag - Matchmaking Kennisontwikkeling in volle gang. 4 projecten staan in de startblokken, maar wachten nog op extra…

by Frans Wolffenbuttel

Project Scholen

  • DeStartbaan
  • DeLijster
  • DeUitkijck
  • Gymnasiumnovum
  • sgravendreefcollege
  • Duurmeting luchtkwaliteit en temperatuur loggen. analyse en rapportage
  • Duurmeting luchtkwaliteit en temperatuur loggen. analyse en rapportage
  • Duurmeting luchtkwaliteit en temperatuur loggen. analyse en rapportage
  • Energiebesparingsonderzoek
  • Energiebesparingsonderzoek